Beleggersplatform Revenyou.io haalt 550.000 euro op

Dit artikel delen:

De door drie Nederlanders opgerichte startup Revenyou.io heeft 550.000 euro opgehaald bij investeerders. De aanbieder van een open source beleggersplatform waar zonder tussenkomst van banken wordt gehandeld, claimt dat het met die investering binnen negen dagen tijd vier miljoen euro waard is geworden. Op 8 augustus 2018 start de handel van een eigen cryptomunt: de Youtoken. In februari 2019 moet de app live gaan waarmee kan worden belegd met die token.

De app Revenyou is een open source platform waar beleggers en particulieren elkaar kunnen vinden, zonder tussenkomst van banken of andere financiële instellingen. ‘Ontwikkelaars kunnen hun algoritmen op het open source platform plaatsen en particulieren kiezen dan welke algoritmen het beste bij hun beleggersprofiel past’, legt woordvoerster Anita Kwakman uit.

Het idee achter de startup is dat robots en kunstmatige intelligentie beter kunnen beleggen dan mensen. Door direct contact tussen de particuliere belegger en de maker van het algoritme, die de beleggingsportefeuille samenstelt en beheert, moeten klanten bovendien meer rendement kunnen behalen. Volgens Kwakman gaat normaal tussen de 8 en 15 procent van het rendement naar de banken of financiële instelling. De app is zo gebouwd dat particulieren vanaf 25 dollar via hun smartphone kunnen beleggen.

Gebruikers van het platform kunnen via dashboards de resultaten van de verschillende algoritmen volgen. Slecht presterende algoritmen zullen daardoor afvallen, duidt de woordvoerster. Voor het transactiegedeelde wordt blockchaintechnologie ingezet.

Eigen crypyomunt

Revenyou is opgericht door Colin Groos, Michiel Stokman en Stefan Beijen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Nederland, maar is officieel gevestigd in het Zwitserse Zug. Volgens de startup is Zwitserland het meest progressief voor startups in de cryptowereld.

De startup komt ook met een eigen cryptomunt. De handel van die Youtoken start op 8 augustus 2018. Revenyou stelt dat het bedrijf over een half  jaar 35 miljoen euro waard is. Dat bedrag is een combinatie van het door investeerders gefinancierde geld en prognoses van de opbrengsten uit de verkoop van Youtokens.

Ontwikkelaars

Volgens Revenyou.io is er onder ontwikkelaars veel animo om te programmeren voor het platform. Ontwikkelaars worden na een controle door het team van de startup en zijn adviseurs toegelaten tot het platform. ‘De eigen ontwikkelde code blijft te allen tijde van de ontwikkelaar die deze gebouwd heeft’, stelt Revenyou. 6 juli 2018 start Revenyou Leage, via dat hackathon-evenement zouden inmiddels duizend aanmeldingen binnen zijn van ontwikkelaars die willen programmeren voor het platform.

AFM waarschuwt voor risico’s

De AFM (Autoriteit Financiële Markten) raadt op dit moment de handel in zogenoemde ico’s (initial coin offerings) door consumenten af, omdat ze plaatsvinden buiten het zicht van onafhankelijke partijen. Op de site wordt gewaarschuwd voor misleiding, oplichting en manipulatie.

De woordvoerster van Renenyou: ‘Er vindt momenteel een wildgroei plaats aan ico’s. Maar wij beschikken over een gedegen businessplan dat gecontroleerd is door onder meer adviesbureau E&Y. Op onze site staat een uitgebreide whitepaper waarin we de achtergronden van het bedrijf nader toelichten.’

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-05T11:52:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.