Chinese fintech Wecash haalt r&d naar Heerlen

Dit artikel delen:

Brightlands Smart Services Campus in Heerlen

Op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen opent binnenkort een vestiging van Wecash. Het jonge Chinese bedrijf, dat zich toelegt op microfinanciering en andere slimme financiële producten, wil er een deel van zijn onderzoeks- en ontwikkelingswerk (r&d) onderbrengen. Volgens het plan gebeurt dit vanaf begin 2019.

Wecash beschikt over ongeveer 350 miljoen dollar aan kapitaal dat Chinese, Japanse en Amerikaanse investeringsmaatschappijen bijeenbrachten. Het bedrijf ontwikkelt technologie waarmee consumenten in ontwikkelingslanden kleine leningen kunnen afsluiten. Sinds 2014 heeft de onderneming ruim 130 miljoen klanten bediend, de meeste in China, India, Indonesië, Brazilië en Vietnam.

Proeftuin

De Brightlands-campus werd opgericht in 2016 als proeftuin voor big data- en fintech-oplossingen. Hier bundelen overheid, hoger onderwijs en bedrijfleven hun krachten voor de ontwikkeling van nieuwe technologie. De campus is een initiatief van provincie Limburg, APG en Universiteit Maastricht, met ondersteuning van onder andere Accenture, Conclusion, KPN en een aantal kleine en lokale ict-partners.

Volgens directeur Peter Verkoulen van Brightlands Smart Services Campus bevestigt de komst van Wecash de leidende rol die de campus speelt in innovatie. ‘Het feit dat wij als campus deel gaan uitmaken van het innovatieproces van een mondiale speler van dergelijk formaat, toont onze autoriteit in de sector.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-08T10:08:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.