IbanFirst haalt 21 miljoen euro op

Dit artikel delen:
ceo Pierre-Antoine Dusoulier

Pierre-Antoine Dusoulier

De Frans-Belgische fintechspeler IbanFirst heeft zijn kapitaal met 21 miljoen euro opgeschroefd. Daarmee heeft het bedrijf, sinds zijn oprichting in 2013, 46 miljoen euro aan durfkapitaal weten te verzamelen.

Ondanks de coronaperikelen stappen twee nieuwe investeringsfondsen in IbanFirst: Elaia en Bpifrance via diens Large Venture fonds. Met deze bijkomende fondsen wil het bedrijf zijn aanbod voor kmo's en middelgrote ondernemingen in heel Europa verder uitbreiden. Elaia en Bpifrance Large Venture vervoegen de Franse business angel Xavier Niel, die in 2016 tien miljoen euro investeerde in IbanFirst, en de durfkapitaalfondsen Serena en Breega, die beiden in 2018 vijftien miljoen euro in het bedrijf stopten. Zij nemen ook deel aan deze nieuwe investeringsronde.

‘Dit is een beslissende stap in de richting van het bereiken van een goed draaiend bedrijf en het nastreven van ons doel om het toonaangevende platform voor b2b multi-valuta financiële diensten te worden’, zegt ceo en oprichter Pierre-Antoine Dusoulier. ‘We blijven technologische oplossingen leveren die de gebruikerservaring verbeteren. Tegelijk zullen we nu ons aanbod voor kmo's en middelgrote ondernemingen kunnen uitbreiden. Om bedrijven te ondersteunen in hun internationale groei, zullen we ernaar streven transacties aan te bieden die steeds eenvoudiger, veiliger en transparanter worden, binnen een netwerk dat het wederzijdse vertrouwen bevordert.’

Groei

Sinds de laatste financieringsronde, in november 2018, heeft IbanFirst er een stevig groeiparcours opzitten. In 2019 nam het de Nederlandse en Duitse concurrenten NBWM en Forexfix over. Het volume van het betalingsverkeer is bijna verdrievoudigd, met een jaarlijkse groei van gemiddeld 180 procent in maart 2020, wat op zijn beurt weer heeft geleid tot een omzetgroei van meer dan honderd procent. Het personeelsbestand is uitgebreid van zestien werknemers in 2016 tot 180 in 2020.

In België stelt IbanFirst ongeveer dertig mensen te werk in zijn twee vestigingen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Brussel, terwijl de verkoop- en marketingteams in Antwerpen gevestigd zijn. Onlangs opende het ook een nieuw kantoor in Rotterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-11T10:06:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.