Overname Vantive door Peoplesoft definitief

Softwareleverancier Peoplesoft heeft de overname van Vantive afgerond. De acquisitie, waarmee 580 miljoen dollar is gemoeid, werd in oktober 1999 aangekondigd.

Peoplesoft profileert zich met de acquisitie als leverancier van bedrijfsbrede software voor elektronische handel. Het bedrijf bouwt van oudsher erp-software (enterprise resource planning, voor de optimalisatie van interne bedrijfsprocessen). Vantive heeft zich altijd beziggehouden met crm-pakketten (customer relationship management, voor het beheren van klantrelaties en het in kaart brengen van en voldoen aan de individuele eisen en wensen van klanten).
Niet alleen Peoplesoft houdt zich bezig met het uitbreiden van zijn productportfolio. Alle traditionele erp-spelers profileren zich als 'complete' softwareleverancier voor bedrijven die IT-systemen nodig hebben voor hun e-handel.
Het aantal gespecialiseerde crm-bedrijven neemt snel in aantal af. Marktleider Siebel is eigenlijk nog de enige grootmacht. De kleinere spelers zoeken aansluiting bij de grotere, of doorstaan momenteel moeilijke tijden.
Zo kreeg Saleslogix gisteren 32,5 miljoen aan krediet, van Bank of America en GE Capital. In ruil krijgen de kapitaalverstrekkers een belang in het bedrijf. Saleslogix heeft het geld nodig om zijn eigen productontwikkeling en bovendien de overname van Symantec's ACT!-pakket te financieren. Daarvoor heeft het bedrijf in totaal 80 miljoen dollar nodig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-05T00:00:00.000Z Redactie Computable