SAP en Peoplesoft geven Baan een lesje

Niet elke erp-leverancierdoet het zo beroerd als Baan. Uit voorlopige cijfers blijken SAP en Peoplesoft in het laatste kwartaal goede zaken te hebben gedaan. De Duitse erp-leverancier SAP blijkt in het vierde kwartaal van 1999 een omzetgroei van circa 25 procent behaald te hebben.

Daarmee komt de omzet uit op zo'n 3,65 miljard gulden. SAP heeft klaarblijkelijk weinig last gehad van een opdrachtluwte als gevolg van het millenniumprobleem.
Het softwarebedrijf zag de inkomsten uit de verkoop van licenties met zo'n 40 procent stijgen tot ongeveer 1,76 miljard gulden. Vergeleken met het derde kwartaal boekt het bedrijf zelfs een inkomstenstijging van rond de 150 procent. Het zegt vooral een succesvolle stap naar de markt voor e-handel te hebben gemaakt door onder meer de introductie van mySap.com: een virtuele marktplaats voor SAP-klanten. Als gevolg van deze verkoopcijfers mikt SAP op een toename van 15 à 20 procent van de totale omzet over 1999 (9,46 miljard gulden). De jaaromzet komt dan uit tussen de 10,9 en de 11,4 miljard gulden. Het bedrijf uit Walldorf verwacht eveneens een toename van de winst.
Ook de voorlopige cijfers van Peoplesoft steken zeer positief af bij de erbarmelijke prestaties van Baan. Deze Amerikaanse erp-leverancier verwacht dat in het vierde kwartaal van 1999 de licentie-opbrengsten met 35 à 40 procent stijgen ten opzichte van het derde kwartaal. De groei is voor een deel te danken aan de overname van Vantive, de leverancier van relatiebeheersoftware. Peoplesoft waarschuwt wel dat de inkomsten uit dienstverlening in het slotkwartaal met zo'n vijf procent teruglopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-07T00:00:00.000Z Redactie Computable