VS dotcom's durven beursgang niet aan

Internet-portaal Altavista en acht andere Amerikaanse Internet-bedrijven hebben maandag hun aankomende beursgang uitgesteld of zelfs helemaal afgesteld. Zij durven het niet aan om in het huidige slechte beursklimaat een eerste notering aan te vragen.

Altavista wilde met een beursgang ongeveer 281 miljoen dollar (648 miljoen gulden) ophalen, maar ziet daar voorlopig van af. Andere bekende bedrijven die de beursgang hebben opgeschort zijn de Spaanstalige Internet-site Yupi, iSky, Interworld en Crown Media Holdings (eigendom van ansichtkaarten-verspreider Hallmark Cards) het niet verstandig aandelen op de New Yorkse effectenbeurs te plaatsen.
Internet-bedrijven zagen vorige week hun beurskoersen fors duikelen op de Amerikaanse beursvloeren. Beleggers begonnen te twijfelen aan de toekomstverwachtingen van de vele nieuwkomers. Weliswaar hebben enkele bedrijven (zoals Bookham Technology en Nuance Communications) een geslaagd beursdebuut, maar nieuwkomers zoals Ddi noteerden aan het slot van vorige week onder de emissieprijs.
Een bedrijf dat wel gewoon doorgaat met de voorgenomen beursgang is 360Networks, een kabelonderneming. 360Networks - met investeerders achter zich als Michael Dell, oprichter van Dell Computers - hoopt de komende jaren te profiteren van een explosieve groei van dataverkeer over Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable