Wall Street schiet wederom in de min

De beurs in New York heeft dinsdag verlies geleden. Vooral de technologiezware Nasdaq Composite daalde, voor het eerst in vier dagen: de index verloor 4,4% (172,63 punten) op 3785,45. De Dow Jones-index verloor 80,66 punten tot een stand van 10.731,12, een daling van 0,75%.

Zowel de Nasdaq als de Dow hadden te lijden van de 'winstwaarschuwing' van telecomreus AT&T. het bedrijf was met een min van USD 6 11/16 op USD 41 15/16 (min 14,4%) met afstand de grootste daler bij de hoofdfondsen. Het telecombedrijf presenteerde kwartaalresultaten die in lijn lagen met de verwachting van analisten maar moest toch fors inleveren doordat de winstverwachting voor geheel 2000 neerwaarts is bijgesteld. AT&T verwacht nu een winst per aandeel in 2000 van USD 1,87 a USD 1,92, zo'n USD 0,02 onder een eerdere verwachting. De groei van AT&T's Internet- en kabel-tv activiteiten zal niet groot genoeg zijn om de dalende omzet op de telefoonafdeling te compenseren.
Ook Microsoft, maandag nog een van de grootste winnaars ondanks de dreigende splitsing van het concern, kreeg het zwaar te verduren door een kritisch analistenrapport. De invloedrijke analist Mary Meeker van Morgan Stanley zei dat het grootste softwarebedrijf als geheel meer waard is dan de som van twee delen. Het aandeel zakte met 4,85%.
AT&T en Microsoft sleepten de aandelenkoersen van veel andere technologiefondsen in hun val mee. Bij de kleinere fondsen was Interneteffectbank Ameritrade opnieuw een opvallende daler. Het aandeel verloor USD 1 5/16 op USD 15, ofwel 8,1%.
Ook speelden zorgen over de rente in de Verenigde Staten weer op. De Federal Reserve - het Amerikaanse stelsel van centrale banken - komt op 16 mei bijeen om te praten over een eventuele renteverhoging. De goede kwartaalcijfers die de laatste tijd gepubliceerd zijn, vallen nu even in het niet bij een vooruitzicht van een stijgende rente. Gisteren waarde het rentespook ook weer rond en stonden rentegevoelige financiële waarden sterk onder druk. Citigroup was van de drie financiële waarden in de Dow die winst boekte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable