Negatieve trend AEX zet vandaag door

Op het Damrak zet de negatieve trend van gisteren door. Woensdag sloot de AEX op 669,84, een verlies van 0,55 procent. Vandaag stond de AEX om 10 uur op 666,81 punten, een verlies van ruim 3 punten. De Amsterdamse beurs volgt daarmee de negatieve stemming op de Nasdaq.

Grote verliezer is wederom het in financiële moeilijkheden verkerende Baan, dat na de beursopening het aandeel met 0,33 euro naar 2,31 zag dalen. Gisteren moest het aandeel Baan al ruim 13 procent inleveren. Slecht nieuws was er ook voor Via Networks, het Amerikaanse Internet-bedrijf dat sinds februari aan de Amsterdamse beurs staat genoteerd. In het eerste kwartaal van dit jaar werd een verlies geleden van 16,6 miljoen dollar, tegen twee miljoen dollar over de dezelfde periode vorig jaar. De omzet van het bedrijf, dat voor 58 duizend zakelijke klanten Internet-aansluitingen verzorgt, steeg daarentegen met 344 procent naar twintig miljoen dollar.
KPN moest na gisteren wederom inleveren. Het aandeel koerste rond 10 uur op 124,10 euro, een verlies van 0,80 euro. Gisteren moest KPN al een klein verlies van 0,10 euro incasseren. Kennelijk wordt een op handen zijnde fusie met het Spaanse Telefónica niet door alle beleggers als positief ervaren. Overigens beraadt de top van Telefónica zich vandaag over een eventueel samengaan met KPN.
Ook andere technologiefondsen, waaronder Philips en Asml, moesten gisteren inleveren. UPC vormde een negatieve uitschieter met een verlies van 8,3 procent, waardoor het aandeel zakte naar 41,05 euro. Newconomy vormt een positieve uitzondering op de neerwaartse trend. Vandaag koerste het aandeel rond 10 uur op 25 euro, een plus van 2,30 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable