Boo.com vindt geen kapitaal en is failliet

De online kledingwinkel van kleding Boo.com gaat failliet. Het bedrijf moest, zoals eerder deze dag gemeld, vandaag dertig miljoen dollar aantrekken. Dit is niet gelukt. Kpmg is benoemd om het faillissement af te wikkelen.

Met 120 miljoen dollar startkapitaal was Boo.com vorig jaar een van de grootst opgezette Europese e-commercie starters. Door technische problemen werd de lancering van de website vijf maanden vertraagd. Twee maanden na de lancering in november vorig jaar was Boo.com gedwongen de prijzen met 40 procent te verlagen en negentig medewerkers te ontslaan. Begin dit jaar zouden de zaken beter gaan. In februari zou het een omzet van 657 duizend dollar hebben gehaald, tegenover een omzet van 680 duizend dollar in de eerste drie maanden. Waarschijnlijk heeft dit de investeerders niet kunnen overtuigen, omdat de kosten van Boo.com te hoog bleven, ondanks de bezuinigingen.
Vorige week werd bekend dat Boo.com een aantal nieuwe investeerders heeft gevonden. Zij zouden de benodigde dertig miljoen dollar inbrengen. Naar nu blijkt is dit bericht dus onjuist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable