Alwaleed bin Talal scoort hightech koopjes

De Saudische prins en miljardair Alwaleed bin Talal heeft de afgelopen maand opnieuw voor een miljard dollar Amerikaanse aandelen gekocht.

In een officiële verklaring maakte de neef van koning Fahd en voorzitter van de Saudische Kingdom Holding gisteren bekend dat hij de koersdalingen van de afgelopen tijd - 11 procent op de Dow Jones, 31 procent op de Nasdaq - heeft gebruikt om flink wat geld te stoppen in technologiefondsen als Amazon en eBay én in bekende merken als Gillette, Coca Cola en Ford.
"In de VS zijn nog buitenkansjes genoeg, maar je moet uitkijken wat je doet", zei de prins gisteren tegenUSA Today. Later op de dag volgde een specificatie van wat hij had gekocht: vijftig miljoen dollar in elk van de Nasdaq-fondsen Amazon, Priceline, eBay, Doubleclick, Infospace en Internet Capital Group, en eveneens vijftig miljoen in Gillete, McDonald's, Procter en Gamble, Coca Cola, Pepsico, Ford en Walt Disney. De resterende vierhonderd miljoen dollar ging vooral naar Worldcom (tweehonderd miljoen) en AT&T (150 miljoen).
De 43-jarige Alaweed, volgensForbes Magazine de rijkste zakenman buiten de Verenigde Staten, heeft nu in ruim een half jaar voor twee miljard dollar Amerikaanse aandelen gekocht. Alaweed is naar verluidt goed voor in totaal twintig miljard dollar. Zijn grootste belegging is een belang van 8,5 miljard dollar in Citibank, een van de grootste Amerikaanse banken. Daarnaast doet hij ook in onroerend goed.
Dat Alaweed zijn aankopen publiekelijk bekend maakt, is volgens hem een 'hoffelijkheid' die "in overeenstemming is met zijn status in Saudi-Arabië en de rest van het Midden-Oosten. Ik vind het belangrijke dat de mensen zien dat ik langzaam maar zeker mijn investeringen verschuif van de oude naar de nieuwe economie".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable