Cdnow praat met mogelijke financiers

De noodlijdende muziekhandelaar Cdnow is in gesprek met verschillende mogelijke financiers om een faillissement te voorkomen. Eind van deze maand wordt bekend wat de uitkomst is van de onderhandelingen.

Begin april meldde Arthur Andersen dat Cdnow met ernstige liquiditeitsproblemen kampte. Volgens het accountantsbureau had Cdnow toen nog maar voor een maand geld in kas. Het bedrijf bestaat nog steeds, dus dat bericht was kennelijk overtrokken. Duidelijk is echter wel dat Cdnow nog altijd in de gevarenzone zit. Volgens investeringsbank GoldmanSachs, dat een zwarte lijst van in nood verkerende dotcoms heeft opgesteld, is Cdnow in de huidige situatie in september aan het eind van haar latijn.
De aankondiging dat Cdnow 'misschien wel' een nieuwe investeerder of een koper bereid vindt om geld in het Amerikaanse bedrijf te stoppen deed het aandeel aan de Nasdaq opkrabbelen. Cdnow noteerde vrijdag 2-9/16 dollar hoger op 4-7/8 dollar, een winst van 110,8 procent.
Behalve dat het veel geld spendeert aan operationele kosten, waaronder veel reclame wordt Cdnow ook bedreigd door een stagnerend aantal bezoekers. Cdnow zegt nu een gemiddelde van 4,7 miljoen bezoekers per maand te trekken, iets meer dan concurrent Amazon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable