Damrak blijkt aarzelend en verdeeld

Op de AEX-Effectenbeurs zijn de toonaangevende indices dinsdag verdeeld de dag uitgegaan. De AEX-index eindigde 0,3 procent hoger, met een stijging van 1,93 punten naar 675,67.

De Midkap-index moest evenwel 2,48 punten terug tot 661,01, een verlies van 0,4 procent. Belangrijkste stijgers waren Versatel (+9,61 procent), Ispat International (+7,69 procent) en Bever Holding (+6,96 procent). Versatel kon voornamelijk stijgen door toedoen van de aangekondigde activiteiten die het in België wil gaan ontplooien met Internetprovider Zonnet.
Dalers waren Exact (-10,11 procent), ASMI (-8,01 procent) en LCI (-8 procent). LCI moest met name inleveren doordat het bij de presentatie van de jaarresultaten bekendmaakte een aandelensplitsing voor te bereiden in een verhouding van 2:1. Ook aan de plannen van LCI om de winst per aandeel in drie jaar te verdubbelen wordt getwijfeld door beleggers. De koers moest terug op 18,40 euro.
UPC (-6,89 procent) moest wederom inleveren. Beleggers lijken zekerheid van het concern te willen hebben over de, nu al tweemaal, uitgestelde beursgang van Internetdochter Chello. Daarnaast maken zij zich zorgen over de toekomst van het bedrijf nu de regering vindt dat kabelexploitanten concurrerende bedrijven op hun netwerk moeten toelaten.
KPN daalde eveneens. Beleggers gaan ervan uit dat de overheid voorbereidingen treft om zijn 43,5 procent-belang in het telecombedrijf van de hand te doen. Dat zou de weg vrijmaken voor een mogelijke overname door het Spaanse Telefonica. Veel beleggers wachtten de verdere ontwikkelingen rondom KPN niet af en stootten het aandeel gisteren af. KPN daalde met 0,6 procent tot 51,50 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.