Veel Duitse Internet-bedrijven in problemen

Eén op de zeven Duitse Internet-bedrijven die zijn genoteerd aan de beurs van Frankfurt, loopt grote kans binnen twee jaar failliet te gaan.

Dat zegt Pricewaterhouse Coopers. De Duitse afdeling Financieel Advies van het accountantsbureau baseert die stelling op een onderzoek dat het heeft uitgevoerd onder 56 beursgenoteerde Internet-bedrijven. Acht van die bedrijven lopen het risico binnen twee jaar bankroet te gaan, tenminste één balanceert momenteel al op de rand van een faillissement.
Het onderzoeksrapport noemt geen namen, maar in Frankfurt gaan sterke geruchten dat de Duitse veilingsite 'Ricardo.de' en de online-boekverkoper 'Buch.de' tot de acht risicobedrijven behoren. Volgens PricewaterhouseCoopers zijn vijf van de acht bedrijven actief in de e-handelssector en de overige drie zijn ondernemingen die elektronische handel mogelijk maken voor andere bedrijven. De onderzoekers stellen dat bedrijven die hun geld verdienen in de Internet-infrastructuur, multimedia of zoekmachines een stuk winstgevender lijken te zijn. Datzelfde geldt voor Internet-ondernemingen die zijn ontstaan uit de verzelfstandiging van een divisie van grotere IT-bedrijven.
Hoe alarmerend de Duitse cijfers ook lijken, ze zijn een stuk gunstiger dan die van de Britse Internet-markt. De Britse tak van het internationale accountantsbureau deed eerder dit jaar soortgelijk onderzoek in het Verenigd Koninkrijk. Daar bleek één op de vier Internet-bedrijven het risico te lopen binnen een half jaar failliet te gaan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.