Siebel versterkt positie op de crm-markt

Crm-producent Siebel gaat concurrent Janna Systems overnemen. Het bedrijf wil met deze overname meer slagkracht krijgen op de markt voor financiële software.

Het bedrijf betaalt 972 miljoen dollar aan het Canadese concern dat net als Siebel gespecialiseerd is in software voor klantenrelatiebeheer. Siebel ruilt ieder aandeel Janna Systems in voor 0,497 van zijn eigen aandeel. Dit betekent dat het bedrijf 33 procent boven de prijs zit van het aandeel in Janna Systems. Met de overname zijn in totaal 11 miljoen aandelen gemoeid.
De systemen van Janna bieden financiële instellingen mogelijkheden om traditioneel gescheiden diensten als bankieren, effectenhandel en verzekeringen gecombineerd aan te bieden. Deze producten moeten de positie van Siebel binnen de financiële markt versterken. Janna Systems' producten worden opgenomen in het pakket Financial Services dat Siebel volgend jaar zomer op de markt wil brengen.
Eerder dit jaar nam Siebel Onlink over. Dit bedrijf was gespecialiseerd in klantenbeheer via verschillende kanalen. Met Onlink software breidde Siebel de mogelijkheden voor het interactief verkopen van producten via Internet flink uit. Met het Onlink-product zijn productaanbiedingen en prijsinformatie door te sluizen naar de betrokken verkoopafdelingen en servicekanalen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-12T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.