G4 Cube laat Apple in zure appel bijten

De cijfers van Apple vallen tegen. Eerder al had het bedrijf een winstwaarschuwing afgegeven, maar de resultaten zagen er nog slechter uit dan verwacht.

Het bedrijf wijt de slechte resultaten aan een tegenvallende verkoop van de nieuwe G4 Cube. Apple zette uiteindelijk 90 miljoen dollar minder aan deze apparatuur af dan verwacht. Vooral orders uit het onderwijs vielen lager uit. Ook zorgen scheurtjes in de doorzichtige behuizing voor de nodige kosten en treden er af en toe onverwacht vastlopers op. Het bedrijf zegt in sommige gevallen computers vervangen te hebben.
Hoewel het slecht nieuws bracht, kon Apple toch mededelen dat het een winst van 170 miljoen dollar had gedraaid. Dit betekent een toename van 53 procent ten opzichte van de 111 miljoen dollar vorig jaar. Het rendement van 30 dollarcent per aandeel lag een dollarcent onder de verwachting van analisten. Voor de winstwaarschuwing eind september schatten analisten het aandeel nog 45 dollarcent te doen. Het slechte nieuws deed het aandeel Apple geen goed. Sinds de winstwaarschuwing was er al 60 procent van het aandeel afgesnoept. Deze week zag het bedrijf er nog eens 15 procent vanaf gaan.
Apple is van plan de prijzen voor zijn producten drastisch te verlagen om de opgebouwde voorraad van producten weg te werken. De prijs van de G4 is al 300 dollar goedkoper gemaakt. Dit zal tol vragen van de resultaten tot aan het einde van het jaar. Verder zegt de onderneming een memo naar alle leidinggevenden gestuurd te hebben om te bezuinigen.
Begin volgend jaar hoopt het bedrijf er weer beter voor te staan. Vooral door de uitgave van versie tien van het Mac besturingssysteem dat net op de markt is gebracht hoopt het bedrijf zijn resultaten op te kunnen krikken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-20T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.