KPNQwest waarschijnlijk nieuw in AEX-index

In het kader van de herschikking van fondsen in de AEX en AMX-index op basis van omzetgegevens komen en gaan tmt-fondsen.

Het betreft nog een indicatieve selectie, zoals die waarschijnlijk op 1 maart 2001 van start zal gaan. De AEX-index bestaat uit de 25 grootste bedrijven op basis van omzetten over de eerste 10 maanden van vorig jaar. Hieraan wordt volgens de effectieve omzetgegevens op 31 oktober kabel-telco KPNQwest toegevoegd. Door het recente wegvallen van Baan uit de AEX door overname van Invensys hoeft er geen fonds meer uit de hoofdindex te verdwijnen. De AMX ofwel Midkap-index geeft meer wijzigingen en heeft grote gevolgen voor de tmt-bedrijven (tech/media/telecom). Promotie naar de Midkap vanuit de lokale beurs betekent vaak automatische opname in portefeuilles van beleggingsfondsen en vermogensbeheerders. Gegadigden voor de Midkap zijn World Online (als het niet wordt overgenomen door Tiscali), BE Semiconductor, Pinkroccade, Exact en Unit 4. Hiervoor zouden dan de huidige Midkappers Versatel, Bührmann en Cap Gemini het middenveld moeten ruimen.
Verder heeft Euronext, voorheen Amsterdam Exchanges, per direct nieuwe regels aan een beursgang vastgesteld. Dit na het debacle van World Online eerder dit jaar. Belangrijke aanpassingen zijn onder meer een herformulering van de zogenaamdelockup-regeling en 'gelockte' personen. Ook wordt een aanscherping van prospectuseisen nagestreefd en de beschikbaarheid hiervan. Ook in de samenhang van het prospectus met reclame en researchrapporten moet meer consistentie komen, aldus Euronext.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-06T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.