Softnet, CMGI en Compaq samen in IT-diensten

CMGI, Compaq en Softnet Systems gaan samen honderd miljoen dollar investeren in mobiele Internet-toegang. In de nieuwe onderneming willen de drie partners mobiele en vaste spraak- en datadiensten aanbieden, met name aan zakenreizigers. De hogesnelheidsdiensten worden gerealiseerd door gebruik te maken van lan's.

Compaq zal, behalve het verschaffen van financiële middelen, ook de computerapparatuur, de systeemintegratie en de uitbesteding van diensten verzorgen. Cmgi levert naar verwachting de Internet-inhoud, de ontvangst van applicaties en het management van de geplande online-reclame.
Ook Cisco Systems en Nokia zijn betrokken in de plannen. Dit is de eerste keer dat beide bedrijven samenwerken. Cisco heeft daartoe de laatste maanden opvallende aanzetten gegeven, maar vond tot dusver de deur in Helsinki steeds gesloten. De twee zijn binnen de samenwerking verantwoordelijk voor de levering van netwerk- en communicatie-apparatuur.
De joint-venture, waarin Softnet Systems een meerderheidsbelang houdt, krijgt de naam Softnet Zone. Het bedrijf zal zijn diensten in eerste instantie vooral wereldwijd aanbieden op belangrijke luchthavens, in congrescentra en in hotels. Zakenreizigers kunnen daar volgens Softnet-ceo Lawrence Brilliant terecht voor "draadloze of vaste, veilige toegang tot het intranet, de email-diensten en de aandelennoteringen van het bedrijf. Ook zijn ter plaatse afdrukmogelijkheden en persoonlijke toegang tot Internet-pagina's beschikbaar." Gebruikers zullen zich volgens de plannen abonneren op uur-, maand- of jaarbasis.
Een 'goedgetrainde cyber-conciërge' is aanwezig voor het oplossen van problemen met modeminstallatie en uitwisselbaarheid. Voor eind dit jaar moeten de diensten beschikbaar zijn op tenminste zes Amerikaanse locaties. Azië en Europa volgen later. Softnet Zone schat de markt waar het zich op richt zo'n acht miljoen (zaken-) reizigers groot. De eerste klanten komen naar verwachting van de deelnemende bedrijven zelf.
Als onderdeel van de plannen neemt Softnet het bedrijf Laptop Lane over voor naar verluidt 48 miljoen dollar. Laptop Lane levert mobiele IT- en communicatiediensten op verschillende Amerikaanse luchthavens. Deze zullen worden omgewerkt tot Softnet Zones.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-10T00:00:00.000Z Redactie Computable