Hackers zouden data 50000 creditcards hebben

De kans bestaat dat hackers de creditcard-gegevens van vijftigduizend klanten van Internet-sleutelwoordzoeker Realnames in hun bezit hebben gekregen. Dat heeft het bedrijf dit weekend bekendgemaakt.

"We kunnen niet vaststellen of de computerkraak succesvol is geweest, maar we weten wel dat hackers in ieder geval een goede poging hebben gedaan", zegt Realnames-oprichter en ceo Keith W. Teare. "We gaan in zo'n geval maar van het ergste uit."
Een computerkraker wist zestigduizend sleutelwoorden 'over te nemen' en de gebruikers om te leiden naar een website in China. Volgens Teare heeft zijn bedrijf meteen ingegrepen en was de situatie enkele minuten later weer in orde. "Maar de enige manier waarop een hacker aan die sleutelwoorden heeft kunnen komen, is via een penetratie van defirewall, waarna hij de databank is binnengedrongen. In die databank liggen alle creditcard-informatie en andere klantgegevens opgeslagen."
Alle vijftigduizend klanten van Realnames zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Tot op heden lijkt het er echter op dat er nog geen ongeautoriseerde creditcard-handelingen zijn verricht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-14T00:00:00.000Z Redactie Computable