Windows 2000 en NT krijgen lapmiddel

Microsoft heeft een eerste lapmiddel uitgebracht voor een beveiligingsfout in Windows 2000 en voorganger NT 4. Dit ondanks het lange uitstel van het nieuwe Windows 2000, dat volgens Microsoft werd veroorzaakt door de rigoureuze test- en debug-procedures die het besturingssysteem heeft ondergaan.

Het nu vrijgegeven lapmiddel is des te beschamender voor de reputatie van de softwareleverancier doordat het ook van toepassing is op Windows NT 4. Microsoft heeft lange tijd terug al verklaarde de code van NT opgeschoond te hebben, voordat het die programmatuur overbracht naar het Windows 2000-ontwikkelproject.
Daarnaast dient dit nieuws ook als vruchtbare bodem voor de waarschuwingen van onderzoeksbureau Gartner Group. Die analistenfirma maant gebruikers al geruime tijd te wachten met het implementeren van Windows 2000. Twee weken geleden kwam Gartner nog met een nieuw rapport waarin het klanten aanraadt nog zeker een half jaar de boot af te houden voor het nieuwe Microsoft-besturingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-28T00:00:00.000Z Redactie Computable