Nieuw glasvezelnet aan oostkust VS

Om tegemoet te komen aan de in de VS schijnbaar onverzadigbare behoefte aan breedbandcommunicatie, hebben zes energie- en telecommunicatiebedrijven het bedrijf America's Fiber Network opgericht.

AFN wil nog voor het einde van dit jaar met meer dan tienduizend kilometer glasvezel kabel dertien grote steden aan de Oostkust, waaronder New York, Chicago en Washington, met elkaar gaan verbinden. Grootaandeelhouders in het nieuwe bedrijf zijn onder meer AEP Communications, een onderdeel van American Electric Power, GPU Telcom, a onderdeel van GPU en Allegheny Communications Connect, een onderdeel van Allegheny Energy .
"Het Congres en het Witte Huis hebben er hun bezorgdheid over uitgesproken dat kleinere markten worden overvleugeld door Internet en de snelle expansie van e-commercie door een tekort aan bandbreedte. AFN wil die kloof dichten'', aldus interim-bestuursvoorzitter Thomas van AFN. Het bedrijf is nog op zoek naar een definitieve topman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-22T00:00:00.000Z Redactie Computable