Snelste router van nieuweling Juniper

Starter Juniper claimt dat het de snelste router van dit moment op de markt brengt. De M160 kan volgens het bedrijf 160 miljoen datapakketten per seconde verwerken - vier maal zoveel als het model ervoor.

Grote klanten als UUnet en Cable & Wireless hebben al gemeld de M160 in hun netwerk te willen inzetten. Na dit nieuws klom het aandeel van Juniper met 11 procent naar een recordhoogte van 307 dollar.
Cisco reageerde met de aankondiging dat er nieuwe techniek in de pijplijn zit, en dat er in het derde kwartaal van dit jaar producten op de markt zullen komen die betrouwbaarder zijn dan die van Juniper.
Junipers router betekent een klap in het gezicht voor Cisco, zo meent Raj Mehta, analist bij Ryan Hankin Kent. Juniper heeft de lat hoger gelegd - ook als Cisco kwalitatief betere producten produceert. Cisco en Juniper zijn de twee enige router-fabrikanten voor de Internet-backbone. Binnenkort zullen naar verwachting echter meer aanbieders op deze uiterst lucratieve markt verschijnen, waaronder het Canadese Nortel Networks, en de Amerikanen Lucent Technologies, Foundry Networks, Avici, Efficient en Pluris. Lucent is de enige met sterke Europese connecties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-30T00:00:00.000Z Redactie Computable