AT&T en Yahoo nemen belang in Net2Phone

Vrijwel tegelijkertijd, maar onafhankelijk van elkaar, maakten Internet-portaal- en zoekmachine-aanbieder Yahoo en een consortium onder leiding van telecommunicatiebedrijf AT&T bekend een belang te nemen in Net2Phone. Die onderneming is gespecialiseerd in Internet-telefonie.

Het AT&T-consortium kreeg voor 1,4 miljard dollar in contanten 32 procent van de Net2Phone-aandelen in handen, met daaraan gekoppeld 39 procent van de stemrechten. Yahoo kocht voor 150 miljoen dollar in aandelen een belang van 5 procent in het Internet-telefoniebedrijf.
Op dit moment maakt ongeveer 40 procent van het Internet-spraakverkeer gebruik van Net2Phone-technologie. Door de deelname in het bedrijf zegt AT&T achttien tot twintig maanden kostbare ontwikkelingstijd te besparen. De ingenieurs van beide bedrijven gaan samenwerken om de Net2Phone-technologie geschikt te maken voor het gebruik door grotecarriers.
Het AT&T-consortium, met daarin onder meer British Telecom en Liberty Media, verkreeg de aandelen van Net2Phones controlerend aandeelhouder IT Corp. Als IT Corp zich geheel uit Net2Phone zou willen terugtrekken, heeft de AT&T-groep de eerste rechten om ook die aandelen over te nemen. Indien dat het geval zou zijn, beschikt de groep over 48 procent van de aandelen, met 59 procent van stemrechten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable