Oprichting wereldwijde breedband-club

Een groep toonaangevende telecom- en Internet-bedrijven heeft plannen opgesteld voor een wereldwijde, hoogwaardige breedband-standaard, die het sturen van video, data en spraak via communicatienetwerken aanzienlijk zal versnellen.

Bij het initiatief zijn meer dan dertig bedrijven betrokken, waaronder gerenommeerde concerns als Nortel Networks, AT&T, Qwest Communications International, Sun Microsystems, Hewlett Packard, British Telecom en het Duitse Bertelsmann.
Opvallende afwezigen in het breedband-clubje zijn Nortels rivalen in de netwerksector, zoals Cisco en Lucent. Volgens Nortel-topman Anthony Alles zijn ze wel uitgenodigd om aan de samenwerking deel te nemen.
De club van bedrijven, officieel benoemd als het Broadband Content Delivery Forum, streeft naar een stroomlijning van Internet-applicaties en een hoge kwaliteits-standaard voor video en andere breedband-applicaties voor desktops. De bedrijven zoeken naar snellere wegen voor computers om toegang te krijgen tot Internet. Dit moet deels gebeuren door hoge-bandbreedte data in zogenaamde co-locatie centra te plaatsen, vlakbij isp's (Internet service providers).
Volgens Nortel-topman Alles beantwoordt de samenwerking aan de steeds hogere eisen die aan Internet worden gesteld. Isp's willen hun gebruikers steeds meer gespecialiseerde content en services bieden, terwijl kabeltelevisiestations hun programma's op een steeds gerichtere manier aan de man willen brengen. Vandaar dat een deel van de te ontwikkelen technologie is bedoeld om de Internet-gebruiker te identificeren. Daardoor zou het bijvoorbeeld mogelijk worden één-op-één te adverteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-05T00:00:00.000Z Redactie Computable