IBM: 'Installeer Windows 2000 niet'

IBM heeft zijn personeel geïnstrueerd het besturingssysteem Windows 2000 niet op computers in het bedrijfsnetwerk te installeren.

In een intern memo, stelt de bedrijfsleiding dat het 'IBM-werknemers niet is toegestaan direct of indirect Windows 2000 te verbinden met het productienetwerk'. Windows 2000 bevat volgens het memo componenten die 'slecht samengaan met IP-netwerkdiensten (de zogeheten dhcp-functies)'. Dit zou vervelende gevolgen kunnen hebben voor de beschikbaarheid van het wereldwijde netwerk van IBM. In oktober werd bekend dat IBM van plan was Windows 2000 als zijn standaard besturingsprogramma op driehonderdduizend computers te installeren.
Het is nog onduidelijk wat de nieuwe instructie betekent voor IBM-werknemers die klanten ter zijde moeten staan bij de migratie naar Windows 2000. Volgens het memo mogen deze het besturingsprogramma 'alleen in een ontwikkel- of demonstratie-omgeving' gebruiken.
Big Blue is een van de 'launching partners' van Windows 2000. Bij de aankondiging van de samenwerking in januari feliciteerde Deborah Willingham, vice-president marketing van Microsoft, IBM met de rol die het speelde in de introductie van Windows 2000. "Door de ontwikkelinspanningen van het IBM-centrum voor Microsoft Technologie, het werk met bèta-klanten van Windows 2000 en de eigen, vroege adoptie van Windows 2000, heeft IBM hardware-technologie ontwikkeld, net als diensten en gebruikservaring, die beslissend zullen zijn voor het succes van Windows 2000."
Het bekend worden van het memo is een nieuwe klap in het gezicht van Microsoft. De publiciteitsmachine rond Windows 2000 haperde eerder al door de kritische noten die Dell-topman Michael Dell plaatste bij het besturingsprogramma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable