Gewone koperkabel snel genoeg voor Gigabit

Terwijl door heel Nederland diepe voren worden getrokken om een net van glasvezel-kabels aan te leggen, komt Intel doodleuk met het bericht dat de bestaande koperen telefoonkabels snel genoeg zijn voor Ethernet.

Intel Netstructure brengt drie nieuwe Gigabit netwerk-switches uit, waarvan twee modellen in staat zijn om één miljard bits (een Gigabit) aan informatie per seconde over standaard koperkabels te versturen.Switching-apparatuur ondersteunt bijvoorbeeld activiteiten op het gebied van e-commerce en andere diensten op Internet of zakelijke netwerken. De twee snelsteswitches benutten de bestaande koperkabels ('categorie 5'). Deze gestandaardiseerde technologie - 'Gigabit-over-koper' geheten - presteert net zo goed als Gigabit-producten op glasvezelnetwerken.
De nieuweswitches maken onderdeel uit van de Intel Netstructure-familie van communicatieproducten en services, die in februari werd aangekondigd. Deze behoren tot een nieuwe categorie hardware voor infrastructuur en netwerkcommunicatie, die bedoeld is voor het opzetten of uitbouwen van e-commercie ondernemingen. De snelle groei van het netwerkverkeer en de toenemende snelheid waarmee bedrijven op Internet zaken willen doen, vereisen netwerken met een grote bandbreedte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable