IT-managers niet enthousiast over eventuele opsplitsing Microsoft

Slechts weinig Amerikaanse IT-managers staan te juichen bij een eventuele opsplitsing van Microsoft. Zo blijkt uit een onderzoek van het IT-vakblad Computerworld.

Dat concurrenten van Microsoft bij een eventuele opsplitsing baat hebben, zal duidelijk zijn. Veel minder evident is het voordeel dat klanten en gebruikersorganisaties ervan zouden kunnen ondervinden. Tot nu toe worden vooral aspecten genoemd als gebrek aan keuzevrijheid en (te) hoge prijzen.
Uit onderzoek van Computerworld blijkt dat IT-managers in de Verenigde Staten er niet zeker van zijn dat een eventuele nieuwe marktsituatie waarin twee of meer onafhankelijke Mini-Microsofts actief zouden zijn, wel zo voordelig is. Nogal wat ondervraagde managers blijken van mening dat dit soort strafmaatregelen een te zwaar middel zijn. Minder dan 20 procent van de 132 IT-managers die aan het onderzoek deelnamen, ondersteunen een eventuele 'breakup'.
Het probleem zit 'm vooral in het feit dat keuzevrijheid goed is, maar te veel keuzevrijheid lastig is. In de huidige situatie is min of meer sprake van industriestandaarden in de vorm van Microsoft-producten. Dat levert wellicht hoger dan gewenste prijzen op, maar betekent tegelijkertijd dat zaken als interoperabiliteit redelijk goed zijn geregeld.
Opmerkelijk genoeg was het tot nu toe Microsoft zelf die dit argument naar voren bracht - vooralsnog zonder succes. Het concern heeft altijd beweerd dat de ontwikkelingen zoals deze zich rond Windows en Internet Explorer voordeden uiteindelijk goed zijn voor de consument.
Meer informatie:http://www.computerworld.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable