Intel wil zijn vleugels ver uitslaan

Intel wil de vleugels uitslaan en met zijn chips elk aspect van Internet infiltreren, van PC's tot datacentra tot handpalm computers tot netwerk communicatie apparatuur. Intel-bestuurder Andy Grove: "We zijn tot het besef gekomen dat Internet op silicium draait. En dat betekent dat er mogelijkheden liggen voor ons bedrijf."

Dit zei hij vorige week op een congres dat de chipsfabrikant zelf had georganiseerd.
Intel gaf ook een inkijkje in een reeks te verwachten producten in petto. Zo was er een demonstratie van een 500-MHz mobiele Pentium III, die slechts een 1 watt krachtbron vergt. Intel verwacht op korte termijn die mobiele Pentium III op te voeren tot kloksnelheden van boven de 1 GHz. De eerste versies van de mobiele Pentium III moeten deze zomer op de markt komen.
Een nieuwtje op het vlak van Desktop PC's waren de plannen van Intel voor een nieuwe chip, codenaam Timna. Deze zogeheten single-chip solution zal gebaseerd zijn op de Celeron-architectuur. De Timna moet in de tweede helft van dit jaar op de markt komen, en snelheden klokken van 600 MHz.
Tot slot gaf Intel bij monde van vice-president Mark Christensen aan dat het zich actiever bezig gaat houden met de draadloze markt. De drie pijlers van dat offensief zijn Intels Strongarm processoren, cellulaire chip sets en compacte flash cards. Die laatste zullen later dit jaar een capaciteit van 64MB moeten bereiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-01T00:00:00.000Z Redactie Computable