Tamino van Software AG op IBM-mainframes

De Duitse softwarefabrikant Software AG (SAG) uit Darmstadt sluit vandaag een overeenkomst met IBM over het gebruik van de Tamino XML database op de mainframes van Big Blue.

SAG heeft zijn zinnen gezet op de XML-markt. Deze alliantie moet de stijgende omzet in die sector een extra duw in de rug geven. De nieuwe productlijn van SAG, waar Tamino, het middleware product Entirex en de Java ontwikkeltool Bolero onderdeel van uitmaken, waren goed voor 27 procent van de omzet over het eerste kwartaal dit jaar, tegenover een aandeel van 13 procent over dezelfde periode vorig jaar.
Het bedrijf zet XML in in zijn middleware om een snelle en relatief goedkope uitwisseling van gegevens tussen systemen te realiseren. Tamino speelt daar een centrale rol in. Tamino vergaart via XML-objecten gegevens uit meerdere bronnen en slaat deze op, zodat ze beschikbaar zijn voor andere toepassingen binnen bedrijven. Systemen als cad (computer aided design), pdm (product data management) en erp (enterprise resource planning) kunnen gegevens met elkaar uitwisselen. Dankzij het gebruik van XML kunnen klanten, distributeurs en leveranciers de status van een order controleren via het World Wide Web. Met XML kunnen relatief kleine en middelgrote bedrijven algemeen toegankelijke interfaces ontwerpen.
Het is nog niet helemaal duidelijk hoe Tamino toegepast gaat worden op de mainframes. NieuwsdienstComputergram beweert dat het product eenmaal op de mainframes geïnstalleerd via een abonnementssysteem ter beschikking gesteld zal worden. Beide bedrijven willen nog geen uitlatingen doen over de precieze inhoud van de overeenkomst. Morgen brengt SAG details over de overeenkomst naar buiten op een internationaal symposium in Berlijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable