Interpol: hacker gevaarlijker dan bomaanslag

Met computermisdaden op internationale schaal kunnen terroristen meer schade aanrichten dan door klassieke methoden als bomaanslagen of moordaanslagen. Dit stelt Interpols algemeen secretaris Raymond Kendall op de Internet Defense Summit in Californië.

Op de conferentie waren zich meer dan honderd vertegenwoordigers van regeringen, justitie en ondernemingen bijeengekomen om maatregelen tegen cybercriminaliteit te bedenken. Naar aanleiding van de Iloveyou-virus-aanvallen verklaarde Kendall: "Hackers, vooral jonge, moeten gezien worden zoals ze zijn: als criminelen. Ze begaan misdaden die wereldwijd gevolgen hebben. Ze zijn niet alleen intelligente jonge mensen die bewijzen willen dat ze meer kunnen dan alle anderen."
De Interpol-man riep het bedrijfsleven op mee te helpen met de strijd tegen cyberterrorisme. Regeringen en andere overheden bezitten noch de bronnen noch de kennis om dit nieuwe gevaar te kunnen indammen. Bovendien malen de wetsmolens op nationaal niveau te langzaam om tijdig tegenmaatregelen te produceren. Op internationaal niveau is het nog erger. Kendall riep ondernemingen op meer in onderzoek en ontwikkelingen op dit gebied te investeren, zodat netwerken effectief tegen hacker-aanslagen te beschermen zijn. Bereidt u zich maar op het ergste voor, waarschuwde hij tot slot: "En vergeet u niet, er bestaat geen absolute zekerheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-11T00:00:00.000Z Redactie Computable