Intel verbreedt Pentium- en Celeron-markt

Chipreus Intel kondigt aan Pentium- en Celeron-processoren te zullen leveren voor niet-PC-systemen als switches, routers, terminals en netwerkopslagsystemen. Het bedrijf zegt de processoren af te stemmen op de specifieke taken die de chip moet kunnen uitvoeren.

De chips moeten sneller en betrouwbaarder zijn en meer mogelijkheden aan boord hebben voor het ontwikkelen van software voor de uitvoer van specifieke taken.
Het bedrijf neemt voor het eerst leveranciers van besturingssystemen op in zijn bestaande Acpp-ontwikkelforum (Applied computing platform provider). Microsoft, QNX Software, Lynuxworks, Venturcom en Wind River gaan meedoen aan de ontwikkeling en het testen van specifieke toepassingen voor de Pentium III en Celeron-chips. Intel ontwikkelt en test een compleet pakket van chips met moederbord. Klanten hebben behoefte aan de combinatie van hardware en ontwerp, omdat het de tijd verkort, die nodig is om hun product naar de markt te brengen. Ze hoeven de hardwarecomponenten en de software niet zelf meer te testen, laat staan te ontwikkelen.
Intel levert ongewone combinaties van chip en onderdelen om een specifieke prestatieverbetering te realiseren. Het bedrijf realiseert bijvoorbeeld een snellere I/O prestatie voor routers en switches door de ongebruikelijke combinatie van een 733 MHz Pentium III processor met een 840-chipset. Intel biedt verschillende combinaties van chipsets met de 733 en 700 Mhz Pentium III en de 566 MHz Celeron als basis. Ook komt het concern uit met energiezuinige chips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.