Yahoo! ziet veel in Europees mobiel Internet

De Amerikaanse zoekmachine Yahoo! gaat op oorlogspad in Europa. Nu concurrent Lycos en Terra definitief samengaan, vindt ook Yahoo! het tijd worden om over de landsgrenzen te kijken.

Mede-oprichter Jerry Yang van Yahoo! kondigde donderdag op een persconferentie aan "dat we in Europa dezelfde mogelijkheden voor uitbreiding zien als in de VS". Hij herinnerde er daarbij aan dat zijn bedrijf in de afgelopen tijd twaalf grotere en kleinere aankopen heeft gedaan of joint-ventures heeft gesloten.
Hoewel Yahoo! ook in West-Europa vaste voet aan de grond heeft met eigen Internet-portalen in alle belangrijke Europese landstalen, wil Yang de concurrentie een stap voor blijven. "Wij willen de plaats worden waar Internetters heen gaan om dingen te vinden, dingen te kopen of om andere mensen op het net te ontmoeten", aldus Yang.
Hij wil zich vooral gaan richten op dienstverlening via mobiel Internet, dat volgens hem over een paar jaar een grote rol gaat spelen. In eerste instantie zal een verdere verlaging van de telefoon- en kabeltarieven de positie van de pc als dé Internetverbinding nog even intact laten, "maar persoonlijk denk ik dat al heel snel de mobiele verbindingen de arena wordt waarin de strijd wordt gestreden". En omdat Europa juist op dat terrein voorligt op de VS, wil hij de oceaan over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.