Intel en AMD beloven aan vraag te voldoen

Processor-giganten Intel en AMD verwachten de tweede helft van dit jaar de problemen met de levering van hun producten opgelost te hebben.

De beide bedrijven zeggen geleerd te hebben van het recente verleden. Toen konden verkopers niet voldoen aan de vraag van consumenten omdat ze te weinig nieuwe producten aangeleverd kregen.
Dergelijke problemen blijven dit keer uit, zo verzekeren de twee concurrenten. Marktleider Intel lanceert vandaag zijn nieuwe 1.13 GHz Pentium III, terwijl aartsrivaal AMD de 1.1 Ghz Athlon op 28 augustus hoopt uit te brengen.
De benadering van de chip-fabrikanten verschilt wel. Intel exploiteert zijn processor eerst in relatief kleine hoeveelheden voor de top van de markt. Daardoor kan het bedrijf eerst zijn ontwerp als exclusief en dus duur verkopen, en hebben de fabrieken meer tijd voor de massaproductie later in het jaar.
AMD heeft heel andere plannen met zijn nieuwe Athlon. Vanaf de eerste dag zal de microprocessor in grote aantallen leverbaar zijn. Volgens een woordvoerder van het bedrijf zal de verzending van de laatste generatie chips verdubbelen naar 7,2 miljoen stuks.
Beide ondernemingen zijn van plan later dit jaar een geheel nieuwe serie producten te presenteren. Intel komt in de tweede helft van het jaar met de Pentium 4, maar zegt ook een aantal vernieuwingen uit te brengen van zijn voorganger, de Pentium III. AMD pareert met de gloednieuwe Mustang-reeks, die in het laatste kwartaal moet uitkomen. Volgens AMD beschikt de chipset over een hoge prestatie-kern en ondersteunt hijmulti-processing.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-31T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.