UMC koopt technologie van ASML Masktools

Asml Masktools, de Amerikaanse dochteronderneming van ASM Lithography, heeft een licentie-overeenkomst gesloten met het Taiwanese UMC.

Dit maakte het bedrijf gisteren bekend. Asml liet niet weten hoeveel de Taiwanese chipproducent betaalt om gebruik te mogen maken van de gepatenteerde 'scattering bar technology' van Masktools.
Asml Masktools verkocht vorige maand dezelfde technologie in licentie al aan IBM. Volgens een woordvoerder is met meer bedrijven gesprekken over licenties. Met de genoemde technologie zijn chips efficiënter te produceren. Volgens Asml leveren de licenties niet zozeer veel geld op, maar vooral een goede relatie met de klanten.
Masktools werd in juni vorig jaar overgenomen. De Amerikaanse dochter ontwerpt producten met opc-technologie. Met deze technologie kunnen chiptoeleveranciers zeer kleine onderdelen op een chip plaatsen, en is een ontwerp van een chip om te zetten naar een masker, een print van een chip. De 'scattering bar' is het middel om de opc-technologie toe te passen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.