Handspring integreert Qualcomm-technologie

Handheld-fabrikant Handspring neemt een licentie op Qualcomms Cdma-technologie. Het wil die draadloze, digitale standaard vooral gebruiken voor informatie-diensten.

Hieronder vallen volgens Handspring onder andere Internet-toegang en aandelenkoersen. Dat lijkt echter niet de enige toepassing te zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zal de onderneming zijn handcomputers willen uitrusten met de mogelijkheden van draadloze telefoons, aangezien Cdma-technologie (Code Division Multiple Access) daarvoor is ontwikkeld. Bedrijven als Nokia en Samsung maken onder meer gebruik van deze techniek. Over dit aspect wil de fabrikant van handcomputers echter nog niet veel over kwijt. Wel zei het bedrijf met de licentie een belangrijke stap te hebben gezet voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor draadloze communicatie.
Voorlopig richt het bedrijf zich echter vooral op informatie-diensten, iets waarover concurrent Palm beschikt op zijn VII apparaten. Een van de succesvolste toepassingen van Handsprings populaire Visor is een opening in de handheld waarin gebruikers modules met verschillende eigenschappen kunnen steken. Het bedrijf is van plan hiervoor een Cdma-module te ontwikkelen, zodat consumenten zich kunnen aanmelden bij een dienst, om vervolgens draadloze informatie binnen te halen.
Qualcomm, dat aan meer dan 80 telecommunicatie-bedrijven licenties verstrekt, werkt momenteel aan een nieuwe interface. Hiermee zijn informatiediensten bereikbaar op netwerken die voorheen alleen via stem-overdracht te gebruiken waren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-11T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.