MS benoemt leveranciers Win 2000 Datacenter

Microsoft geeft de eerste versie van zijn Windows 2000 Datacenter vrij aan enkele oem's. Compaq, Dell, HP, IBM en Unisys hebben zich gekwalificeerd.

Naar verwachting zullen er weinig hardware-fabrikanten aan deze selecte club van leveranciers van het besturingssysteem toegevoegd zijn als eind september de eerste servers voorzien van het nieuwe besturingssysteem op de markt verschijnen. Tussen het opleveren van de eerste versie door Microsoft en de uiteindelijke levering aan de eerste klanten zit zoveel tijd omdat Big Green de oem's (original equipment manufacturer) aan strenge controles onderwerpt. Met deze controle hoopt Microsoft het besturingssysteem en de hardware optimaal op elkaar af te stemmen. Iedere aanpassing aan de configuratie dient gemeld en uitgebreid getest te worden. De fabrikanten gaan de ondersteuning aan eindgebruikers voor het grootste gedeelte zelf leveren.
Unisys heeft onlangs een nieuwe op Intel processoren gebaseerde serverlijn uitgebracht, de ES7000, de bestaande Unix-systemen moet kunnen verslaan. De ES7000 is op zijn hoogst opgebouwd uit acht moederborden met vier Pentium III Xeon-processoren. Compaq brengt een Proliant-versie van deze server uit. Ook Dell, IBM en HP nemen naar verwachting de ES7000 in hun assortiment op.
Microsoft mikt op twee verschillende doelgroepen, aldus product manager Michel Gambier van Microsoft. "Wij richten ons met dit product op de meer traditionele klanten uit het hoge marktsegment en ook op de markt voor het huisvesten van applicaties. Asp's (application server provider) hebben een uitgebreide infrastructuur nodig, die betrouwbaar en schaalbaar is." Met het besturingssysteem wil Microsoft de strijd aanbinden met Unix-systemen uit het midden en hoge marktsegment.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-14T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.