Adobe zet met Photoshop 6.0 in op Internet

Adobe komt in oktober met versie 6.0 van Photoshop, die ontwerpers vooral op het gebied van Internet beter gereedschap geeft.

Nieuwe vectorfunctionaliteit biedt ontwerpers de mogelijkheid om onderdelen aan de afbeelding toe te voegen en apart te bewerken. Van een afbeelding is door die gelaagdheid ook eventueel een animatie te maken door Photoshop tussen twee lagen frames te laten aanmaken. Ook is een vectorvorm te gebruiken om een seriebuttons voor Internet te maken.
De Engelse versie van Photoshop 6.0 voor Macintosh en Windows is vanaf eind september beschikbaar. De Nederlandse versie komt vanwege de vertaalslag pas in november op de markt voor 2.035 gulden en 630 gulden voor een opwaardering. Bij Photoshop 6.0 hoort de applicatie Imageready, waarmee ontwerpers hun afbeeldingen geschikt kunnen maken voor publicatie op Internet. Ze kunnen ondermeer Javascript-rollovereffecten aan afbeeldingen toevoegen.
Voor het bewerken van Internet-afbeeldingen heeft Adobe ook een aparte applicatie in de etalage liggen: Golive. Photoshop is verregaand geïntegreerd met dit ontwerphulpmiddel, dat Adobe begin vorig jaar in handen kreeg met de overname van softwarebedrijf Golive Systems. Bij het vergroten van naar een webformaat geconverteerde afbeeldingen op een webpagina wordt het oorspronkelijke pdf-bestand opnieuw geconverteerd. Plaatjes zijn hierdoor altijd scherp zonder de conversie zelf te hoeven uitvoeren in Photoshop.
Verder meldt Adobe dat de integratie van Adobe-programma's met Allaire-systemen wordt uitgebreid. De Adobe-producten Photoshop, Illustrator en Acrobat zijn op termijn ook te gebruiken in combinatie met Allaire's webontwerp-programma's Coldfusion, Jrun, Spectra en Homesite. Adobe's Golive 5.0 websoftware schijnt nu al de Coldfusion Markup Language (Cfml) met rust te laten, zodat ontwerpers zonder angst hun grafische producten kunnen bewerken in Golive. Ook denkt het bedrijf na over een Linux-versie van Photoshop.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-30T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.