Man verdient 6 ton met vals bericht

De FBI heeft een man opgepakt wegens verspreiding van een vals persbericht over het Californische glasvezelbedrijf Emulex dat hem veel geld opleverde.

Volgens het valse persbericht was de topman van het bedrijf opgestapt, mede omdat de onderneming ten onrechte had gemeld dat over het laatste kwartaal verlies was gemaakt. In werkelijkheid had het bedrijf gewoon winst gemaakt.
Het bericht werd afgelopen vrijdag verspreid via Internet Wire, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het verspreiden van persberichten van bedrijven aan geïnteresseerden, en opgepikt door verschillende financiële nieuwsdiensten. Het aandeel Emulux kelderde daarop met maar liefst 62 procent, wat ertoe leidde dat de handel in het aandeel enige tijd werd opgeschort. Tijdens de daling kocht de verdachte snel aandelen Emulex in afwachting van het moment dat ze weer zouden gaan stijgen.
Nadat bekend werd dat het om een vals bericht ging, kwam het aandeel snel terug op zijn oude koers. De vespreider van het persbericht had volgens de FBI inmiddels een kwart miljoen dollar (bijna 6 ton) verdiend aan zijn actie. Veel plezier zal hij er echter niet van hebben.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.