Nec presenteert compact model computer

Nec Nederland brengt een nieuw systeem uit dat nog geen vijfde van de bureauruimte van een standaard desktop inneemt.

Het ruimtebesparende aspect is volgens de computerfabrikant belangrijk, omdat behalve de prestaties van een systeem ook het design een steeds belangrijkere plaats inneemt bij de consument.
"Met deze ultracompacte computer willen we graag de zakelijke gebruiker bereiken die op zoek is naar een PC die niet alleen uitstekende prestaties levert, maar die bovendien ook voor het oog heel aantrekkelijk is", aldus Dolf Blomhert, marketing manager van Nec Computers Nederland.
Simplem, zoals de computer heet, heeft een gewicht van 6 kilogram en is 7,8 cm dun. Daarnaast huist het hele systeem, inclusief dvd-speler en disk-drive, achter het 15" XGA TFT beeldscherm, waardoor geen aparte computerkast meer aanwezig is.
Ook gebruiksvriendelijk zijn de radiografische muis, toetsenbord en Internetpad (een soort afstandsbediening waarmee het volume en de dvd-knoppen te bedienen zijn), die door het ontbreken van extra snoeren zorgen voor meer ruimte en overzicht.
De PC zelf beschikt standaard over een Pentium 3 650 MHz processor, 128 Mb Sdram geheugen, een 12 GB harde schijf en een 810 e grafische chipset van Intel. Daarnaast levert Nec de Simplem met een 8x dvd-rom, AC97 soft audio, geïntegreerde speakers en een ingebouwd V90 modem.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-14T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.