BSA legt 1.468 Europese sites plat

BSA heeft naar eigen zeggen dit jaar op basis van 3.728 tips 1.468 illegale sites van het net gehaald. Deze site boden gratis te downloaden software aan.

"Software piraten menen dat zij ongestraft software via Internet kunnen aanbieden, zonder zich te hoeven bekommeren om de inbreuk die zij daarbij op de softwarelicenties maken. Onze boodschap aan hen is duidelijk: zij zullen hoe dan ook achtervolgd en gepakt worden", aldus Beth Scott van BSA Europe gisteren bij de presentatie van de resultaten.
De BSA wacht een zware tijd. Het aantal Internet-sites is over de afgelopen vijf jaar met gemiddeld 61 procent per jaar gegroeid en bevat op dit moment naar schatting 72 miljoen pagina's. Kenners verwachten dat in 2005 in totaal 66 procent van de software via Internet zal worden verspreid, tegen 12 procent nu. Software-piraterij is op Internet lastig te achterhalen en tegen te gaan. BSA bepleit dan ook een verharde, wereldwijde aanpak van software-piraterij met een sterkere handhaving van de auteursrechten.
Op dit moment is BSA in heel Europa een campagne gestart die zich richt tegen illegale software-kopieerders. Op grote schaal zijn in Europa cd-rom's verkrijgbaar met illegale software, die via Internet worden aangeboden. In Nederland zijn recent 96 websites op last van BSA gesloten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-27T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.