Cyberoorlog Israëliers en Palestijnen

Politieke hackers uit het Midden-Oosten zijn zeer actief op het web. De `e-jihad' heeft vorige week meerdere Amerikaanse websites aangevallen.

De FBI waarschuwde in een recent rapport voor mogelijke cyberaanvallen vanuit het Midden-Oosten op sites van Amerikaanse bedrijven en de overheid. Volgens de internationale cyberpolitiedienst iDefense zijn er zeker al 40 sites aangevallen door de zogenaamde `e-jihad'.
Vorige week is de site van een pro-Israëlische lobbygroep aangevallen door een, met de Palestijnen sympathiserende, hacker. Deze slaagde erin om persoonlijke informatie van de site van American Isreal Public Affairs Commitee (Aipac) te publiceren. Van ongeveer 200 leden werden creditcard gegevens gepubliceerd, van 700 anderen persoonlijke informatie. Onder hen bevonden zich leden van het Amerikaanse Congres en werknemers van het ministerie van justitie.
Tijdens de aanval zijn er ook 3500 e-emailadressen achterhaald. De hackers stuurden al deze personen een mail waarin zij de aanval uitlegden. De gedachte achter de schending is een protest tegen de wreedheden door de Israëlische soldaten en de constante steun van de Amerikaanse overheid, aldus Doctor Nuker, een van de leden van de Pakitstan Hackerz Club.
In het Midden-Oosten wordt Internet vaak gebruikt voor aanvallen tussen Israeliërs en Palestijnen. Beide groepen bestoken elkaars websites met e-mailbommen en zogenaamde Denial of Service-acties, waardoor de sites onbereikbaar worden.
Vorige week zou ook de Amerikaanse site van Lucent zijn aangevallen door de PHC. Lucent heeft dit vrijdag weerlegd. Het bedrijf wordt regelmatig aangevallen door hackers en werd genoemd in een lijst opgesteld door iDefense. De lijst meldt ondernemingen die zaken doen met Israel. De aanval van vorige week werd verkeerd geïdentificeerd als een PHC aanval.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-06T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.