Betrouwbare test 'supers' in de maak

Het platform voor supercomputers wil een nieuwe vergelijkende test introduceren om een einde te maken aan de jarenlang durende controverse over testmethoden.

Het HPC-gebruikersforum maakte dit bekend tijdens het Super Computer 2000 evenement in Dallas. Het forum, dat mede tot stand is gekomen dankzij marktonderzoeksbureau IDC, maakte bekend dat het bezig is met het ontwikkelen van nieuwe benchmarks om de algemene prestaties van supercomputers te meten, evenals de prestaties van de 'supers' op het vlak van uiteenlopende applicaties.
Volgens de verwachting zal de nieuwe test betrouwbaarder resultaten opleveren dan de bestaande Linpack procesor test, de benchmark die op dit moment het meest wordt gebruikt voor het vergelijken van de prestaties van supercomputers. Alhoewel de producten van supercomputers de uitkomsten van de Linpack-tests graag gebruiken om elkaar om de oren te slaan met het argument 'die van mij is sneller en beter dan die van jou', beseffen ook zij dat de huidige benchmark tekortkomingen vertoont, zeker als het gaat om het meten van de prestaties van de 'supers' op het vlak van uiteenlopende en vaak gebruikte applicaties.
Maar tot op dit moment zijn het alleen het National Energy Research Computing Center (NERSC) en de Universiteit van Tennessee geweest die zich achter het initiatief van het supercomputers hebben geschaard.
Het HPC-gebruikersforum hoopt in het tweede kwartaal van volgend jaar met een algemeen bruikbare en betrouwbare test te komen, die het voorlopig omzichtig heeft bestempeld als 'een toevoeging op de Linpack-test'. Volgens insiders zal een nieuwe, betrouwbare test niet alleen leiden tot een economischer gebruik van de dure supercomputersystemen door de klant, maar ook tot een wijdverspreider gebruik van supercomputers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.