Kritiek op beperkte extensies domeinnamen

Door een beperkt aantal achtervoegsels in domeinnamen toe te staan, speelt de Icann domeinkaping in de kaart. Critici dragen veel meer extensies aan.

Deze week besluit de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) over de uitbreiding van de top level domains (TLD's) tijdens een driedaagse conferentie in Californië. Van de 47 TLD's als .biz, .kids and .web die zijn ingediend, zijn er 44 overgebleven die reeds beoordeeld zijn door de teamleden. Commerciële namen als .travel zijn direct al geschrapt van de lijst. Van deze 44 zullen er slechts tussen de 10 en de 20 goed gekeurd worden door de ICANN.
Momenteel zijn de topnivo's, zoals http://.com en .org, al redelijk uitgeput. Hierdoor zijn nieuwe extensies noodzakelijk. Door de komst van de nieuwe namen zullen de domainkapers weer toe kunnen slaan. Dit is ook een reden tot kritiek op de Icann. Volgens sommige Internetdeskundigen kan Internet duizenden nieuwe achtervoegsels aan. Icann speelt door de beperkte keuze de domainkapers juist in de hand. Sommige bedrijven zijn zelfs al begonnen met het registreren van .web.
Hoogstwaarschijnlijk zullen de nieuwe achtervoegsels donderdag bekend worden gemaakt. Dit is de laatste dag van de Icann-conferentie. Meer informatie over de conferentie is te lezen ophttp://www.icann.org.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-14T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.