Emusic zet software in tegen Napster

Online muziekbedrijf Emusic denkt een oplossing te hebben om het verspreiden van zijn nummers via Napster tegen te gaan.

Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van een software-oplossing van Relatable. Diens TRM-technologie geeft ieder MP3-bestand een unieke 'akoestische vingerafdruk', zodat Napster-gebruikers die de auteursrechterlijk beschermde nummers uitwisselen makkelijk zijn op te sporen.
Om dit te vereenvoudigen heeft Emusic scripts ontwikkeld die constant zoeken naar bestanden die van zijn site zijn geplukt. Wanneer er inderdaad sprake is van het schenden van auteursrechten krijgt de gebruiker een waarschuwing via het instantmessaging-systeem van de uitwisseldienst. De persoon in kwestie heeft dan 24 uur om het verspreiden te staken. Bij weigering vraagt Emusic aan Napster om de gebruiker de toegang tot diens service te ontzeggen.
Het bedrijf had liever een oplossing gezien die het ophalen en verspreiden van zijn nummers onmogelijk maakt, maar daar wilde de controversiële uitwisseldienst niet aan meewerken. "De houding van Napster was dusdanig inflexibel dat er voor ons niets anders op zat dan dit voorstel", aldus ceo Gene Hoffman.
De catalogus van Emusic omvat meer dan 125.000 nummers, die per stuk voor 99 dollarcent koop zijn. Hele albums kosten 8,99 dollar, terwijl voor een ongelimiteerd aantal tracks 9,99 dollar per maand moet worden betaald.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-23T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.