Maker betalingssoftware Clarus mikt op mkb

Softwareproducent van online betalingssystemen Clarus wil zich onderscheiden van Ariba en Commerce One door het mkb een volledige oplossing te bieden.

Om dit te realiseren heeft Clarus overeenkomsten gesloten met Microsoft, Compaq en Deloitte & Touche. De software van producent Settlement automatiseert de betaling van facturen, de weergave van facturen en omzetoverzichten van zowel kopers als verkopers op Internetmarktplaatsen. Het product draait op de applicatieserver Commerce Server 2000 van Microsoft en heeft een SQL en Biztalk-architectuur. Het bedrijf levert de software standaard af op Proliant-servers van Compaq.
Bij het versturen van de rekening voor het gebruik van het programma Clarus rekening met de omzet over een of twee jaar die het bedrijf met het betalingssysteem zal realiseren. Clarus, dat zelf omzet eufemistisch verbastert tot 'winstpotentieel', maakt hiermee het gebruik van het systeem tot de bron van zijn eigen inkomsten.
Ceo Steve Jefferey van Clarus verwacht veel van zijn product. "De wereldwijde markt voor het afhandelen van financiële transacties via Internet is momenteel minder dan 1 procent van de totale markt voorprocurement. Experts van IDC en creditcard-maatschappij American Express geven aan dat elektronische betalingen via Internet een steeds hogere vlucht gaan nemen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-18T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.