Twaalf minuten volstaan voor Y2K-toelichting

Amper twaalf minuten hadden Roger van Boxtel en Jan Timmer zaterdag nodig voor hun toelichting op de millenniumovergang. Voor toch nog drie camera's en verder vooral lieden die de nacht hadden doorgebracht in of nabij het nationaal crisiscoördinatiecentrum verklaarden ze dat er niks was gebeurd en dat ze daar blij om waren.

Vragen of de uitgegeven twintig miljard gulden niet beter had kunnen worden besteed werden gepareerd. 'Om de dooie dood niet, want juist dankzij al die inspanning was er niets voorgevallen en bovendien was er drie jaar terug geen keus geweest om er wel of geen geld voor uit te trekken.' Dat minder actieve landen eveneens geen krimp hadden gegeven, komt door hun lagere staat van computerisering. Dat dit dan toch niet opgaat voor een land als Duitsland is een mooi fenomeen om in de evaluatie mee te nemen.
In beleefde bewoordingen had Van Boxtel het al bij RTL4 gezegd, aan de zijlijn van de persconferentie vielen minder hoffelijke uitdrukkingen te noteren over de publieke hamsteroproep van Maurice de Hond. Nimmer had hij zich in het openbaar over de materie uitgelaten en dan zou de wel eens als 'goeroe' omschreven ondernemer alle zorgvuldig gekweektepublic confidence drie dagen voor het uur U in één klap om zeep helpen. Net als van de bug bleek echter ook de impact van De Hond minimaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-04T00:00:00.000Z Redactie Computable