Eurnonet gaat Randstad ADSL-internet bieden

Euronet Internet gaat half mei in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Breda via de snelle verbinding Adsl toegang bieden tot Internet. De isp (Internet service provider) mikt vooral op het zakelijke segment; consumenten zullen namelijk eerder hun heil zoeken bij de aanbieders van gratis Internet-toegang.

Daarvoor kunnen zij onder meer terecht bij dochteronderneming Wannadoo.
Adsl biedt een snelheid van 1 Mbpsdownstream en 256 Kbpsupstream. Tevens introduceert het bedrijf de vaste prijs voor Internet-toegang, zoals de kabelaanbieders dat al doen. Telefoontikken spelen dus geen rol meer.
Hoewel UPC met man en macht heel Nederland aan de kabel wil krijgen, ziet directeur Jean-Jacques de Pins van Euronet daarin geen bedreiging. "Vergeet niet dat Adsl een ongedeelde verbinding is. Als iemand van de kabel gebruik maakt in een wijk waar veel internetters zitten, gaat daar de snelheid omlaag, terwijl dat bij Adsl niets uitmaakt. Maar belangrijker is misschien nog de veiligheid. Bij de kabel deel je een aansluiting, via Adsl ben jij de enige op de verbinding."
Euronet heeft ook een applicatie ontwikkeld waarmee het bijzonder gemakkelijk moet zijn om zelf een (zakelijke) homepage te bouwen. De demonstratie vanmorgen op The Internetworking Event in de Amsterdamse RAI mislukte evenwel, zoals het hoort, omdat de verbindingen erg traag werden toen alle standhouders tegelijk gingen inbellen op het Internet. Ophttp://www.webstudio.nl kan iemand gratis dertig dagen deze nieuwe dienst uitproberen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-28T00:00:00.000Z Redactie Computable