Getronics weg uit 'onveilig' Amsterdam ZO

De gemeente Amsterdam ontbeert visie om het tekort aan IT-arbeidskrachten in de stad aan te pakken. Dat zegt Getronics-directeur Peter van Voorst naar aanleiding van het triomfantelijke onthaal van Cisco Systems in de hoofdstad. Van Voorst meldt verder dat de vestiging in de Bijlmer dicht gaat vanwege de toenemende criminaliteit.

Van Voorst, lid van de raad van bestuur van Getronics, vreest mede door de komst van Cisco (in potentie vijfduizend medewerkers) een Silicon Valley-effect, waarbij de enorme vraag naar werknemers leidt tot een explosieve lastenstijging (werving, opleiding, huisvesting). Hij verbaast zich erover dat de gemeente Amsterdam geen plannen heeft voor de aanpak van het zo ontstane arbeidsprobleem.
Ook heeft hij Pauline Krikke, wethouder economische zaken, laten weten het wonderlijk te vinden dat Getronics, met 1500 medewerkers een van de grootste IT-werkgevers in de stad, niet van tevoren is ingeseind. Getronics zoekt nu zelf contact met Cisco - een van de belangrijkste partners - om te bepalen of samenwerking mogelijk is, bijvoorbeeld in projecten voor schoolverlaters.
Van Voorst heeft voorts aan Krikke meegedeeld dat de Getronics-vestiging in Amsterdam Zuid-Oost vanwege de heersende criminaliteit verhuist naar Hoofddorp, waar het voormalige Wang grond had aangekocht voor een nieuw hoofdkantoor. "Het is voor onze medewerkers te gevaarlijk geworden, met name in de avonduren. Het komt geregeld voor dat hen een mes op de keel wordt gezet. Onlangs is zelfs een sollicitant beroofd. Getronics-medewerkers zagen het gebeuren. Hij is later wel aangenomen." Volgens Van Voorst speelt de gebrekkige parkeervoorziening een rol. De medewerkers moeten in de Arena parkeren en vervolgens nog een stuk lopen naar het kantoor. Om zich te weren tegen overvallen, doen ze dat het liefst in groepjes.
Krikke kende de klacht van Getronics over de veiligheid niet en beschouwt het als een interne verhuizing. Zij verwacht de ruimte die vrijkomt weer goed te kunnen gebruiken, gezien de grote belangstelling van ondernemers voor Amsterdamj

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable