ABN- Amro is zich van geen kwaad bewust

ABN-Amro werpt de kritiek over de rol van de bank bij de beursintroductie van World Online verre van zich. In een gezamenlijke persverklaring met collega-zakenbank Goldman Sachs, stelt de bank dat het prospectus accuraat was en alle benodigde informatie bevatte.

Bovendien benadrukt de organisatie dat de inhoud ervan in overeenstemming is met de reglementen van de AEX.
Bij monde van bestuursvoorzitter Kalff kijkt ABN-Amro met gemengde gevoelens terug op de beursintroductie van WoL. Kalff legt daarbij met name de nadruk op de handelwijze van de beleggers, die zich volgens hem te nadrukkelijk hebben laten leiden door de ongeremde euforie rond de ICT-fondsen. "Het was of men dacht zonder risico's snel rijk te kunnen worden.Alsof het een loterij zonder niet was." De ABN-Amro-topman benadrukte dat hij al begin maart had gewaarschuwd voor de waarde-ontwikkeling van de Internetfondsen, waaronder World Online.
Van kritiek op het prospectus wil Kalff niets weten. Er is volgens hem niet eerder zoveel tijd en aandacht besteed aan het opstellen van het prospectus. Daarbij attendeerde hij op de vele pagina's die waren opgenomen over de mogelijke risico's. Bovendien wijst Kalff erop dat in de periode rond de introductie bij de beleggers nauwelijks aandacht vor het prospectus bestond.
ABN-Amro verklaart "vol vertrouwen" te zijn over de afloop van de lopende juridische strijd. Dat de bank zich geroepen voelde toch een persconferentie te beleggen, heeft vooral te maken met de imago-schade die de instelling als gevolg van het WoL-debakel vreest op te lopenj

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-26T00:00:00.000Z Redactie Computable