Wijers voorzitter raad commissarissen Ilse

Internet-bedrijf Ilse Media Groep heeft oud-minister van economische zaken Hans Wijers binnengehaald als voorzitter van de raad van commissarissen. Wijers werd als minister voor D66 in het eerste kabinet bekend als pleitbezorger van meer marktwerking in de economie en door zijn pogingen om de 'elektronische snelweg' geaccepteerd te krijgen.

Sinds zijn ministerschap werd hij senior vice-president van The Boston Consulting Group.
Wijers is een overtuigd aanhanger van wat de nieuwe economie wordt genoemd. Onlangs hield hij op het Internet-discussieforum van de Rabobank een pleidooi waarin hij het bestaan van die nieuwe economie trachtte aan te tonen. Wijers stelde letterlijk dat 'uiteindelijk alles nieuwe economie wordt' en dat er geen plaats meer zal zijn voor bedrijven die zich dat niet realiseren. Daarmee zit hij op dezelfde lijn als de vanwege ruzie met Boonstra vertrokken Philips-bestuurder Roel Pieper.
Naast Wijers heeft Ilse ook Unico Glorie aangetrokken als commissaris. Hij begon zijn loopbaan bij Veronica, waar hij in 1995 eerst verantwoordelijk werd voor de radio- en een half jaar later voor de televisie-afdeling. In 1999 was hij directeur Radio en Televisie bij Holland Media Groep. De raad van commissarissen bestaat verder uit A. den Heijer (executive director bij Gilde Investment), O. Appeldoorn (chief operating officer bij Newconomy ) en R. van Heijst (oprichter en directeur van uitgeverij Uilenstein).
Ilse Media Groep is exploitant van www.ilse.nl. Ilse biedt via zijn zoekmachine een scala van diensten aan, zoals gratis email, chat en een veiling. Met 35 miljoen pageviews en meer dan 1,5 miljoen bezoekers per maand is Ilse de best bezochte site in Nederland. Het Internet-bedrijf Newconomy heeft een belang van 8,5 procent in Ilse.
Ilse is momenteel bezig met een grote televisiecampagne om het bedrijf zo bekend mogelijk te maken. Het wil later dit jaar naar de beurs en wordt daarmee na World Online het eerste geheel van Internet afhankelijke bedrijf dat die stap waagt. De beursgang staat gepland voor juli.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable