Nlnet test prototype netwerk op basisscholen

De Stichting Nlnet werkt in het kader van het project 'Primary Schoollan' aan een prototype van een lokaal netwerk voor basisscholen.

Het project heeft tot doel een model te ontwikkelen waarmee tegen lage kosten computernetwerken in kleinschalige schoolomgevingen in te richten zijn met een solide netwerkstructuur, een toegangspoort naar Internet en een systeem voor het installeren van computersystemen via het netwerk.
Het project is een initiatief van de Stichting Nlnet, de organisatie die in de jaren tachtig het eerste Internet-netwerk in Nederland aanlegde en die op dit moment fondsen beheert waaruit verschillende projecten worden gefinancierd.
Het schoollan-prototype is op dit moment getest op vier basisscholen in Hoorn en Grubbenvorst. Sinds kort is er ook contact met een basisschool in Helden waar een vergelijkbare opzet voor een schoolnetwerk ingericht is.
Het netwerk krijgt binnenkort een nieuwe release van de server-software Linux (Red Hat 6.1), met Isdn-software om gebruik te maken van meerdere gratis isp's, compleet met IP-chains, firewalls en Apache-web-services. Het programma BpBatch van de Universiteit van Geneve wordt gebruikt voor (her)installatie van Microsoft Windows 98, 95 en 3.11 op de computers. Nlnet heeft een apart domein http://schoolbus.nl laten registreren, waarbij alle email via Nlnet gerouteerd wordt. Elke leerling heeft zijn eigen email adres:. Het is ook mogelijk homepagina's te maken, hoewel daar op dit moment nog geen behoefte aan is. (Zie ook:http://www.nlnet.nl/projects/schoollan.html).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.